Home / Gazononderhoud / Compost over gazon strooien: ontdek de kracht van deze voeding

Composteren is een effectieve en milieuvriendelijke manier om je gazon te voeden en te verbeteren. Het strooien van compost over het gazon kan tal van voordelen bieden voor de gezondheid en de groei van je gazon.

In deze blogpost ga ik dieper in op dit onderwerp en bespreken waarom, wanneer en hoe je compost over jouw grasveld kunt strooien.

Waarom compost over het gazon strooien?

Compost is een waardevolle organische meststof die rijk is aan voedingsstoffen en organisch materiaal. Door compost over je grasveld te strooien, voeg je organisch materiaal toe aan de bodem, waardoor de bodemstructuur wordt verbeterd en de groei van gezond gras wordt gestimuleerd. Bovendien kan compost helpen bij het vasthouden van vocht in de bodem, het verminderen van bodemerosie en het bevorderen van een gezond bodemleven.

Wanneer compost strooien?

Het beste moment om compost over het gazon te strooien is in het voorjaar of het najaar, wanneer het gras actief groeit en de bodemvochtigheid en -temperatuur gunstig zijn voor de afbraak van organisch materiaal. Door compost te strooien tijdens deze periodes, geef je het gras de voedingsstoffen die het nodig heeft om gezond en sterk te groeien.

Hoe strooi je de compost over het grasveld?

Het strooien van compost over gras is een eenvoudig proces dat weinig inspanning vereist. Begin met het maaien van je gazon om een gelijkmatige verdeling van de compost te bevorderen. Vervolgens kun je de compost gelijkmatig over het gazon verspreiden met behulp van een strooiwagen of een hark.

Zorg ervoor dat je de compost gelijkmatig verdeeld om te voorkomen dat er te veel op bepaalde plekken terechtkomt. Na het strooien van de compost kun je het gazon lichtjes besproeien om de compost in de bodem te laten zakken.


Het strooien van compost over gras is een eenvoudige en effectieve manier om de gezondheid en de groei van je gazon te verbeteren. Door compost toe te voegen, voeg je waardevolle voedingsstoffen toe aan de bodem en stimuleer je de groei van gezond gras. Met de juiste timing en techniek kun je genieten van een weelderig groen gazon dat klaar is om het hele seizoen door van te genieten.